Groepsopdracht - periode 3
Inleiding
Jullie hebben de afgelopen weken gewerkt aan je individuele product. Daarvoor krijg je een beoordeling die 50% van de eindbeoordeling van deze periode inhoudt. De overige 50% wordt in groepsverband beoordeeld.
Samenwerken
Samenwerken is belangrijk, het maken van goede afspraken staat daarin centraal. Je moet immers op elkaar kunnen rekenen. Een absolute voorwaarde voor het voldoende afsluiten van deze opdracht is dat er zichtbaar gebruik is gemaakt van alle domeinen; media, design en coding.
Casus, de fake-news challenge
Jullie gaan aan de slag met de fake-news challenge. Daarin gaan jullie ons als docenten uitdagen. Jullie maken een Forms-vragenlijst met daarin 10 nieuwsberichten; vijf echte en vijf nepnieuwsberichten waarvan er twee van jullie zelf zijn.
Wij gaan deze vragenlijsten invullen en bij de groep waarbij wij de laagste score halen, volgt een beloning.
Eindproduct
Jullie leveren ons een link naar een Microsoft-form met daarin 10 screenshots van echte en fake-nieuwsberichten. Zorg ervoor dat de fake-news berichten niet van echt te onderscheiden zijn. De enige vraag die gesteld dient te worden is: "Is dit artikel echt?"
Acceptatiecriteria
De acceptatiecriteria van de individuele opdrachten blijven ook bij de groepsopdracht van kracht.
Aanvullend:
- De samenwerking is op basis van individuele aanspreekbaarheid
Dat wil zeggen dat elk groepslid evenveel verantwoordelijkheid heeft
- In je blog op je website reflecteer je niet alleen op je kennis en vaardigheden
maar óók op je samenwerking.
Afsluitend stel je minimaal drie leerdoelen op voor de volgende periode. Een met betrekking tot kennis, een over vaardigheden en een met betrekking tot samenwerken.