top of page

Bouw je eigen escaperoom

Het zou tof zijn als we hier in school onze eigen escaperoom zouden hebben. Achterin in de aula is een hok wat hier wel eens uitermate geschikt voor zou kunnen zijn?

Wat wordt het spannende verhaal? Waarom worden hier mensen opgesloten en door welke puzzels op te lossen kunnen ze hier weer uit komen?

Gebruik de Microbit in jouw ontwerp van de escaperoom! Hierin kunnen codes worden uitgevoerd en met behulp hiervan worden ontcijferd. 

Kijk hier de inspiratie video's. Het kan ook leuk zijn om puzzel van verschillende vakken erin te verwerken. Denk aan Wiskunde, Geschiedenis en Aardrijkskunde. Hoe dan ook, zet hem op! En ga natuurlijk heel geheim aan de slag zodat straks je medeklasgenoten jouw escaperoom moeten gaan testen!

gebruik de microbit in je escaperoom

Kijk deze filmpjes voor inspiratie om op verschillende wijze de microbit te gebruiken in je escaperoom. Je kunt de deur beveiligen met een alarm, en als ze de code hebben gekraakt kunnen ze het alarm van de deur halen.

Je kunt ook de microbit als count-down timer gebruiken, zodat de leerling ziet dat de tijd terug loopt als ze 30 min. de tijd hebben.

maak gebruik van encriptie (dit kan je ook tonen op de microbit!)

bottom of page