STEAM Team

Paul Baaijens - BAP

Docent STEAM

Ik ben al sinds 2010 leraar. Ik was pas 21 jaar oud toen ik begon met lesgeven, zo leuk vond en vind ik het. Ik ben naast leraar STEAM ook werkzaam als leraar Frans. Ik vind de Franse taal de allermooiste ter wereld en het is heel leuk om tijdens reizen met buitenlanders in hun taal te kunnen spreken! Met het vak STEAM hoop ik de Nederlandse leerlingen nog beter onderwijs te geven. Onderwijs dat goed aansluit bij de huidige tijd en waarbij leerlingen zelf keuzes mogen maken.

Ik ben ook schrijver, wist je dat al? Hier vind je een link naar een gave video over mijn laatste boek, Matchday! Ik houd heel erg veel van schrijven en van voetbal, dus daar heb ik een boek over geschreven.

Sabine Harmes - HSB

Coordinator STEAM onderbouw & docent STEAM

Zie je deze website? Die heb ik gemaakt. Ik vind het heel leuk om grafisch te ontwerpen, websites te maken of een film te editten. Ik heb nl. product ontwerpen gestudeerd in Delft. Sinds 2017 werk ik op het OBC Elst en denk ik na over hoe het vak STEAM eruit moet zien. Ik vind het belangrijk dat STEAM een vak is waarin jullie heel veel kunnen ontdekken over de onderwerpen die jullie interessant vinden, maar ook over jullie zelf. Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk? Hoe kan ik zelf de dingen leren waar ik nieuwsgierig naar ben?

Dit is mijn website waar wat eigen werk op staat van mij. www.artislife.nl​ Als het goed is hebben jullie aan het einde van het 1e jaar ook allemaal zo'n mooie portfolio website. Ik heb ook een hele tijd in het buitenland gewoond, in Brazilië en Nicaragua. Ik gaf daar les aan kinderen uit de sloppenwijken. Dus daar zullen jullie ook veel inspiratie van terug zien op mijn website.

Tommy van Erp - ERP

Coördinator STEAM  & docent STEAM bovenbouw

Tommy van Erp is 35 jaar oud en werkt inmiddels 13 schooljaren op OBC Elst. Eerst vooral als docent aardrijkskunde, later ook STEAM. Nu geeft hij de lessen STEAM in de brede bovenbouw - mavo én havo. Sinds 2018 is Tommy ook coördinator STEAM en heeft hij hard gewerkt aan de invoering van het vak in de bovenbouw. Beginnend bij een visie die later, in intensieve samenwerking met Nick van Kleef, in een mooi zelf ontworpen onderwijsprogramma voor de bovenbouw is omgezet.

Tommy is getrouwd met Alwin, woont in Oss en heeft een kat Jeppe. Samen met Alwin reist hij veel, vooral naar Zuid-Amerika en leuke steden in Europa. Top drie reisbestemmingen? Makkelijk! Zuid-Afrika, Peru en Costa Rica.

Tommy heeft in januari 2020 een studie afgerond waarin hij zijn ITgt, en MVI-bevoegdheid heeft gehaald. 

Nick van Kleef

docent Geschiedenis & docent STEAM

Nick heeft in januari 2020 een studie afgerond waarin hij zijn ITgt, en MVI-bevoegdheid heeft gehaald. 

Marcel Hermsen

Technisch Steam Ondersteuner

Ik ben Marcel en ben sinds Augustus de TOA van STEAM . 

Mijn taken zijn zorgen voor de technische zaken tav STEAM zoals het klaar zetten van de 3D printers LEGO mindstorm enz. Tevens draag ik de zorg over het functioneren van de apparatuur.

Rene Kasman

ICT ondersteuning

*onder constructie*