top of page

Wat is STEAM?

Bij het vak STEAM gaan we het helemaal anders doen dan bij al je andere vakken. Bij STEAM zal de leraar je bijna niets uitleggen of voordoen, maar ga je zelf aan de slag en ga je zelf uitzoeken hoe je iets moet doen. Je mag vaak zelfs helemaal zelf beslissen wat je precies wilt gaan leren!

Natuurlijk zijn er ook bij dit vak een aantal onderdelen die je moet weten voordat je echt aan de slag kunt. Je hebt een bepaalde basis nodig. In de eerste paar lessen gaan we aan de slag met deze basis. Om bijvoorbeeld iets te vinden op het internet, is het handig om te weten hoe je het beste kunt zoeken met bijvoorbeeld Google. Bij STEAM ga je veel met de computer aan de slag. Weten hoe je email werkt of hoe je een document met je klasgenoten kunt delen, is dan wel erg handig.

De leraar zal je niet zoveel gaan uitleggen. Het is namelijk de bedoeling dat je zelf gaat ontdekken waar je de juiste informatie kunt vinden om er iets van te leren. Daarna kun je deze nuttige kennis met je klasgenoten delen en aan je leraar laten zien wat je geleerd hebt.

De STEAM-leraar zal je op weg helpen met de verschillende challenges die je kunt vinden op deze website. Hij of zij gaat je coachen en sturen, zodat je zelf steeds beter wordt in het vinden van de juiste informatie voor je opdracht. Je gaat zelf op ontdekkingstocht en zult steeds bekender en beter worden in de wereld van STEAM.

 

Je gaat aan de slag met basis challenges in de domeinen MEDIA, CODING & DESIGN. Bij Media leer je alles over veilig online werken en hoe bijvoorbeeld de cloud werkt. Bij coding kun je gaan leren coderen op de microbit of een eigen robot bouwen in lego mindstorms. Bij design leer je jouw eigen foto's te bewerken in photoshop of ontwerp je je eigen sleutelhanger met de 3D printer.

 

Vind je een onderwerp echt heel leuk en interessant? Dan kan je ook een specialist worden op dit gebied. Er zijn pro challenges die jouw uitdagen om nog meer over dit domein te leren en misschien ga je dan uiteindelijk ook wel je eigen opdrachten en projecten uitvoeren!

We wensen je in ieder geval heel veel plezier toe op jouw eigen ontdekkingsreis bij STEAM!

 

Succes!

bottom of page