Pro 1 : Professionele shots

Je eerste film is af. Hoe vind je het resultaat? 

Vandaag gaan we kijken hoe je nog beter kunt worden in het maken van een film. Ik daag je uit om een nieuwe film te maken waarbij je nog beter nadenkt over de shots die je gaat maken!

Voorkennis :

Je hebt alle basis challenges van Videobewerken afgerond.

Tijd voor deze challenge :

500 min

Checklist om je challenge te halen :

- Je hebt een Analyse gemaakt van een korte film.

- Je hebt je Storyboard op je website geplaatst

- Je hebt je videomateriaal op je onedrive opgeslagen.

Beoordelingspunten :

7 punten

Hoe lever je de challenge in :

Je levert al je werk in via je website of blog. Plaats ook het filmpje op je website dat je geanalyseerd hebt + de analyse.

Challenge:

We willen beter worden als filmmakers. Daar hoort veel oefenen bij. Maar ook door te kijken naar anderen, hoe zij goede filmpjes maken, helpt daarbij.

Zoek een korte film of video uit die je gaat analyseren. Welke shots worden hier gemaakt? Is het een close-up beeld? Of een wide-shot? Volgt de camera de persoon. Staat de camera stil op een statief? Wat gebeurd er met het licht? Met de muziek? 

Pak pen en papier en noteer bij ieder beeld wat ze doen, of maak er net zoals bij een Storyboard voor ieder shot een tekening bij en beschrijf wat er gebeurd. 

Hier onder wat voorbeelden van 1 minute movies. Deze kan je ook analyseren.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Werk opnieuw een korte film uit. Denk dit maal nog bewuster over hoe de shots eruit moeten gaan zien. In bovenstaand filmpje geven ze je tips over spannendere shots om te maken. Dat een shot mooier is waardeer er iets in de voorgrond staat. Of dat je kunt experimenteren met je standpunt. Van heel hoog of heel laag filmen. 

Uiteindelijk maak je dus weer een heel storyboard en gaat alle scenes filmen.