Pro 3 : Vind jouw eigen inspirerende Photoshop Tutorial & Kunstenaar

Het is tijd dat je zelf op zoek gaat naar wat je graag zou willen leren in Photoshop. Gelukkig staat youtube vol met allerlei tutorials!

In deze opdracht ga je zelf aan de slag met een door jou gekozen tutorial!

Voorkennis :

Je hebt alle Basis challenges afgerond.

Je hebt Pro Challenge 1 afgerond.

Tijd voor deze challenge :

180 min.

Checklist om je challenge te halen :

  • Je hebt de tutorial die je hebt gevolgd geplaatst op je blog.

  • Je hebt jouw eindresultaat op je blog geplaatst.

  • Je hebt een reflectieverslag geschreven over deze opdracht.

Beoordelingspunten :

2 punten

Hoe lever je de challenge in :

Op je blog heb je de video neergezet van de tutorial die je hebt gemaakt met daarbij jouw eindresultaat en je hebt een reflectieverslag geschreven over deze opdracht.​

Challenge:

Ga zelf op zoek naar een tutorial die jij graag wil volgen. Wat zou je graag willen kunnen in Photoshop? Welke tutorial hoort daarbij? Lukt het ook om hem in het engels te volgen, of kun je een goede Nederlandse tutorial vinden?

Hieronder heb ik een aantal tutorial verzameld van bijzondere effecten in Photoshop. Het maken van een LowPoly Portet, een Double Exposure waarbij de achtergrond zichtbaar is in het portet, Dispersion Effect waarbij het lijkt of de persoon uit elkaar spat, of een tutorial over retoucheren waarbij de huid mooi word gemaakt. Ga vooral ook op zoek naar de tutorial van wat jou graag zou willen kunnen in Photoshop!

Plaats uiteindelijk de tutorial die jij hebt gevolgd in je blog, een foto van jouw resultaat en een reflectieverslag hoe jij het vond gaan om deze tutorial te volgen. 

Veel succes! Je bent nu een echte Pro aan het worden! Je zult zien dat alles wat je wilt maken in Photoshop gewoon op youtube te vinden is. Is dat niet vet?!