Pro 1 : Een vrijstaand beeld maken

Wat is dat? Een vrijstaand beeld maken? 

Je gaat een persoon, dier of ander object los maken van de achtergrond. Zo kan jij jezelf op een heerlijk strand in de Caraïben photoshoppen. Leuk toch! 

Voorkennis :

Je hebt alle Basis challenges afgerond.

Tijd voor deze challenge :

100 min.

Checklist om je challenge te halen :

  • Je hebt je vrijstaande beeld met nieuwe achtergrond geplaatst op je blog.

  • Je hebt een foto van ervoor en erna geplaatst op je blog.

  • Je hebt een reflectieverslag geschreven over deze opdracht.

Beoordelingspunten :

2 punten

Hoe lever je de challenge in :

Je plaats de voor en erna foto op je blog samen met je reflectieverslag.

Challenge:

Je gaat op zoek naar een duidelijke foto van een object of een portret om deze uit te snijden van de achtergrond. Met een rustige en egale achtergrond is dit makkelijker dan een hele drukke foto.Photoshop heeft verschillende gereedschappen waarmee dit kan. Snelle manieren zijn het toverstafje, de snelle selectie tool of gewoon het (achtergrond) gummetje.Gebruik de Snelle selectie tool in combinatie met Shift (verwijderen) en Alt (toevoegen) om de selectie helemaal goed te krijgen.Wanneer de achtergrond te druk is en je wilt het professioneler aanpakken is het soms handig om een pad te maken met de pen tool

Tip met behulpzame tutorials:

https://www.youtube.com/watch?v=_wWyFPJsTTQ  (toverstafje)

https://www.youtube.com/watch?v=G2BSjO2Yzlo (quick eraser tool)

https://www.youtube.com/watch?v=AzyvN3EqYds (pen tool)

(De pen tool kan in het begin lastig zijn. Als je ook in Illustrator wilt leren werken (een programma om o.a. logo’s in te tekenen) kan het handig zijn om de pen tool jezelf nu al eigen te maken. Dat werkt hetzelfde als in Illustrator met vectoren.)

Probeer verschillende vormen uit om de achtergrond te verwijderen. Kijk wat voor jouw het beste werkt. Schrijf hierover een blog met je reflectieverslag. Ik hoor graag de tips wat voor jou het beste werkt om een vrijstaand beeld te krijgen! Het is een échte PRO Challenge, dus als het niet in één keer lukt, geeft niet op! Veel oefenen baart kunst!