Basis 2 : Ga experimenteren in Photoshop!

Nieuwe programma's leer je door het te doen! In deze opdracht ga je experimenteren met een aantal basis gereedschappen in Photoshop om zelf je eigen afbeelding te maken!

Bekijk het instructiefilmpje hiernaast, deze zal je op weg helpen hoe je een nieuw document opent en wat je daarna zou kunnen proberen. Ga vooral op onderzoek uit! Veel plezier!

Voorkennis :

Je hebt de Basis opdracht 1 gemaakt van Photoshop

Tijd voor deze challenge :

60 min.

Checklist om je challenge te halen :

  • Je hebt op je blog een foto geplaatst van jouw eerste experiment in Photoshop.

  • Je hebt een reflectieverslag geschreven over hoe jouw eerste ervaring was met Photoshop. Gebruik hierbij de handmethode

Beoordelingspunten :

1 punt

Hoe lever je de challenge in :

Post jouw experiment van Photoshop op je blog en jouw reflectieverslag over deze opdracht.

Challenge:

Ga experimenteren in Photoshop! Maak jouw eerste grafische afbeelding. Bekijk bovenstaande video om van start te kunnen gaan.

Probeer nieuwe gereedschappen uit. Ontdek wat lagen zijn. Het gaat niet om het eindresultaat maar dat je veel hebt geoefend met Photoshop. Je schrijft uiteindelijk over deze opdracht ook een reflectieverslag. Hoe was het om voor het eerst met Photoshop aan de slag te gaan? Wat heb je geleerd? Wat vond je nog lastig? Wat zou je graag willen leren?

Jouw experiment in Photoshop plaats je als een afbeelding samen met je reflectieverslag in je blog. Heel veel plezier en succes!