Mediawijsheid

Deze les gaat over Veilig Online.

Hoe veilig ben jij bezig op het internet en via Social Media?

wat_is_dat_mediawijs_2.jpg
box 2.png

Open Prezi Presentatie : START UP leerjaar 1

START-UP Challenge :        Advies over veilig online gedrag! 

Voorkennis :

je weet hoe je mail werkt.

Tijd voor deze Challenge :

30 min.

Doel :

Je leert hoe je online informatie kunt vinden over iemand uit je omgeving en hoe je deze persoon kunt informeren om veiliger om te gaan met zijn / haar informatie. 

Checklist om je Challenge te halen :

Er is een email van jou binnengekomen op het adres van je leraar, met daarin de informatie over jouw gekozen persoon en het advies dat je hebt gegeven. Voeg eventueel een foto toe van de persoon om wie het gaat. 

Tip: Denk aan de onderwerp titel, hoofdletters en de aanhef en afsluiting in je mail. 

Inleveren van je Challenge :

Via je office 365 e-mail account.

Vaardigheden :

ICT Basisvaardigheden

Communiceren

Challenge :        Stuur een e-mail met jouw advies

Je hebt geleerd over veilig online gedrag en je gaat nu op zoek naar iemand in je omgeving (ouders, familie, sporttrainers, docenten) van wie je het online gedrag gaat beschrijven. 

Op het internet ga je op zoek naar informatie over een persoon naar keuze. Over deze persoon noteer je informatie waar je achter bent gekomen door hun sociale media-accounts te bestuderen (bijvoorbeeld: de sporttrainer is op vakantie geweest in Parijs met zijn vriendin, hij heeft drie honden, etc.). 

Nadat je zo veel als mogelijke informatie hebt gevonden over een persoon, ga je voor hen een advies schrijven om veiliger om te gaan met hun informatie. Wat zouden ze kunnen doen om hun online gegevens veiliger te maken?