Basis 3 : Printen met de Witbox 2

Op school maken wij gebruik van de witbox 2. Dit is een 3d printer met een nozzle wat betekent dat hij 1 kleur tegelijkertijd kan printen. Je hebt tegenwoordig ook printers met meerdere printkoppen zodat je met twee verschillende kleuren en materialen kan werken. Het printen klinkt makkelijk maar er komen best veel dingen bij kijken dus het is belangrijk dat je goed naar de tutorial kijkt voordat je gaat beginnen.

box 2.png
bq-witbox-2.jpg

Voorkennis :

Voor deze challenge moet je basis 1 en 2 goed doorlopen hebben. Je hebt dus als het goed is een ontwerp wat al behandeld is met Cura en op een sd kaartje staat.

Tijd voor deze challenge :

60 min.

Checklist om je challenge te halen :

Checklist om je challenge te halen

  • Je hebt de printer goed voorbereid voor het printen.

  • Je hebt je ontwerp succesvol geprint.

Beoordelingspunten :

1 punt

Hoe lever je de challenge in :

Je geprinte ontwerp is natuurlijk het eindresultaat. Je maakt van het resultaat een foto en plaats die op je blog. Zet er ook bij wat je geleerd hebt en wat je de volgende keren anders zou doen.

Challenge:

Je gaat tijdens deze challenge je gemaakte ontwerp ook echt printen op een van de printers op school. Zorg dat je goed kijkt naar de tutorial hierboven. 3D printen klinkt heel makkelijke maar je zal merken dat het best lastig kan zijn. Kom je er niet uit vraag dan om hulp aan een van de docenten of onderwijs assistenten.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon