Basis 3 : De perfecte e-mail!

Meteen een quizvraag: wat past niet in het rijtje thuis?

Postduif

E-mail

Fax

Telegram

Juist ja, in één keer goed! E-mail!

Vroeger verstuurden we duiven of bodes met telegrammen om boodschappen over te brengen. Vandaag de dag gaat veel (professionele) communicatie via de e-mail.

Goede e-mails leren opbouwen betekent goede communicatie en dat is zeer waardevol in de huidige tijd. Ook jij gaat leren hoe je een goede e-mail moet versturen.

En je gaat niet zomaar een e-mail sturen. Voor het vak STEAM is er een geldbedrag beschikbaar voor leerlingen die mooie, ambitieuze plannen hebben. Waar zou jij een geldbedrag van 500 euro aan investeren en waarom zou dat bedrag aan jou toegekend moeten worden?

Hier ga je over nadenken en dit ga je uitwerken in een e-mail aan je leraar. Die e-mail moet wel voldoen aan een een aantal regels. Dat leer je in deze challenge! 

Voorkennis :

Iedereen kan starten met deze opdracht. 

Tijd voor deze challenge :

60 min.

Checklist om je challenge te halen :

Checklist om je challenge te halen

  • Je hebt een e-mail verstuurd aan je leraar die voldoet aan de etiquette van de perfecte e-mail, waarin je uitlegt waarvoor jij het talentenbudget voor het vak STEAM zou willen gebruiken.

Beoordelingspunten :

0,5 punt

Inleveren van je challenge :

  • Een e-mail naar je leraar en een blog op je eigen website met daarin een uitleg waaraan jij een eventueel talentenbudget van 500 euro voor STEAM aan zou besteden.

Vaardigheden :

  • Kennisconstructie

Challenge:

Je gaat leren hoe je een goede e-mail moet sturen voor een aanvraag voor een talentenbudget, en gebruikt daarbij de mogelijkheden van het e-mailprogramma van Offcie 365. 

Voor het vak STEAM is er een talentenbudget beschikbaar voor jullie creatieve ideeën. Er is een mooi geldbedrag beschikbaar voor jou, mits je met een goed idee komt en een mooi projectplan in gedachten hebt. In jouw e-mail die je aan jouw leraar gaat sturen, ga je een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor dit talentenbudget. Je zult dus eerst moeten nadenken waar jij het komende jaar bij STEAM jezelf in zou willen ontwikkelen en uitzoeken of daar geld voor nodig is. 

Je kunt de volgende links gebruiken bij het maken van je blog en het typen van je e-mail.

Etiquette e-mail NRC

Zakelijke e-mail video

Drie handige tips

Er komt spoedig een video waarin een leraar STEAM uitlegt wat de mogelijkheden zijn van het e-mailprogramma dat in Office 365 zit.