Infographic - domein design

 

 

 

Inleiding

Internet of Things (IoT), het internet der dingen, is een situatie waarin allerlei voorwerpen zijn verbonden met een netwerk en gegevens kunnen uitwisselen: de nieuwste Game of Thrones op je SMART TV, een app op de Apple Watch waarmee hartritmestoornissen kunnen worden opgemerkt, thuiskomen in een verlicht en verwarmd huis op basis van je GPS, koeien die via sensoren aangeven dat ze gemolken moeten worden, een koffiezetapparaat dat de koffie klaar heeft als je wakker wordt, een koelkast die appt wanneer je in de supermarkt bent om aan te geven dat de melk bijna op is…

 

De mogelijkheden zijn eindeloos.

IoT kan het leven een stuk makkelijker maken. Maar ook gevaarlijker. Neemt de HomePod of Google Home nu wel of niet alle gesprekken op? Wat als hackers de babyfoon kraken en mee kunnen kijken met de slapende kinderen? Of de inhoud van jouw digitale dagboek ineens online staat?

IoT, vloek of zegen. Dit is wat er de komende periode centraal zal staan.

Opdracht

Binnen het domein design staat vormgeving centraal. Veel mensen in jouw omgeving zullen geen idee hebben wat IoT is. Jij gaat infographics ontwerpen met het programma Adobe Photoshop of Illustrator, waarmee je in één overzichtelijk document uiteenzet wat IoT is, wat je ermee kunt, en wat de voor- en nadelen zijn. Je kunt ook kiezen voor de onlinetool Canva.

Bronnen

Deze websites en deze tutorial zouden je kunnen helpen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Acceptatiecriteria

De infographic moet voldoen aan de volgende eisen:

- Foutloos taalgebruik (in een taal uit je vakkenpakket naar keuze)

- Gemaakt in Adobe Photoshop of Illustrator

- Aantrekkelijk ontwerp

- verschillend kleurgebruik

- gebruik van afbeeldingen/illustraties

- gebruik van statistische gegevens

- strakke uitlijning

- geen overbodige elementen

- Inhoudelijk aansluitend bij inleiding en opdracht